Всесвітній день усмішки.

2023-10-06

На сторінках міжнародного календаря є такий день - Всесвітній день посмішки, в який нас закликають вкрай позитивно впливати на наш з вами настрій. Всі ми, різні люди. Щоб домогтися гарного настрою, для кожного з нас, принаймні, необхідно щось особливе. Для когось мир у всьому світі, для когось нове авто. Комусь досить просто прогулятися на свіжому повітрі, а для когось стабільно сірі будні вже викликають відчуття норми і зовсім нічого не хочеться змінювати. Ну вже ні! Все це якось складно.Давайте просто усміхнемося. Підійдемо до дзеркала і усміхнемося самим собі. Зробимо це кілька разів. І ще. І ще. Не будемо себе критикувати! Просто усміхнемося. Щасливим бути набагато простіше і дешевше, ніж нещасним.ВІДЕО


4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин.

2023-10-04

4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин.Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. Дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя. Людина відповідає за приручених тварин. Кожна покинута тварина на совісті свого господаря. Жорстокість до тварин в дитинстві може перерости у жорстокість до людей. З любов'ю до тварин в душу людини приходить повага до іншого життя. Ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів менших і пам’ятайте: ми відповідаємо за тих, кого приручили! Турбота про домашнього принесе багато радості й теплих спогадів. А ще навчить бути організованим, дисциплінованим і відповідальним. Психологи стверджують, що взаємодія з домашнім улюбленцем посилює фізичний, соціальний, емоційний і розумовий розвиток. День захисту тварин – свято, яке варто відмічати. Адже у цей день ми маємо змогу в черговий раз пригорнути улюбленця та подякувати за вірність і присутність у нашому житті.ВІДЕО


Обережно!!! ГРИБИ

2023-10-03

Зараз грибний сезон в самому розпалі, і відповідно вже почали фіксуватися випадки отруєнь.На жаль, пересічні громадяни не завжди обережні, збираючи гриби та готуючи з них різноманітні страви. Тому й потрапляють до сумної статистики постраждалих.Гриби – дуже цінний високобілковий харчовий продукт. За вмістом білка вони переважають ягоди, фрукти, овочі. Кілограм сушених грибів за калорійністю порівнюється до 3 кг м’яса чи риби, окрім того, гриби вирізняються високим вмістом вітамінів (В1, В6, РР, С) та мінеральних речовин (фосфор, кальцій, цинк, мідь, залізо, марганець).Але перш ніж кинутися до лісу за всіма цими «вітамінами», треба пам’ятати, що з майже 500 видів грибів, які ростуть на Україні, лише 12 можна вживати в їжу. До того ж їстівні гриби можуть бути отруйними, оскільки вбирають в себе токсичні речовини з навколишнього середовища, а тому не потрібно збирати гриби поблизу автодоріг, сміттєзвалищ, залізниці.Гриби необхідно в день їх збирання перебрати, промити і піддати кулінарній обробці (прокип’ятити – 10 хв, відвар злити). Тільки після цього гриби можна варити або смажити. Готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді. Не давайте їсти гриби малолітнім дітям. Ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте, якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його позбутися.Якщо Ви допустилися помилки, слід пам’ятати, що першими симптомами отруєння грибами є нудота, блювання, біль у животі, пронос і з’являються вони через 1-4 години після вживання з’їдених грибів.Перші дії при отруєнні грибами: викличте «швидку допомогу»; терміново промийте шлунок (випийте 5-6 склянок кип’яченої води, або блідо-рожевого розчину марганцю чи підсоленою водою, натисніть пальцями на корінь язика, щоб викликати блювання, прийміть 4-5 таблеток активованого вугілля). Слід завжди пам’ятати, що тільки вміння розпізнавати їстівні гриби і правильне їх приготування вбереже вас від отруєння.


ВІТАЄМО НАШИХ ВЧИТЕЛІВ З ДНЕМ ВЧИТЕЛЯ!

2023-10-01

У цей світлий жовтневий день сердечно вітаємо наших улюблених вчителів з професійним святом!Поруч з вами життя стає мудріше і цікавіше. Ви несете світло знань, вчіте моральним цінностям, прищеплюєте добро, облагороджуючи наші душі.Нехай вас завжди оточує турбота, тепло і любов учнів, колег, близьких і коханих!Несіть у світ вічний потік знань, добра, досконалості!

ВІДЕОПРИВІТАННЯ


З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ

2023-10-01

Шановні колеги, в дні початку золотої осені прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти!Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай над Вами завжди сяє зірка людської вдячності всіх тих, кого Ви вивели в самостійне життя і кому дали найнеобхідніше – знання. Невичерпної наснаги й оптимізму у помислах і справах, добробуту, життєдайної сили та безхмарних, мирних, світлих днів! З професійним святом!

ВІДЕОПРИВІТАННЯ


1 жовтня - День Захисника України, Покрови Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.

2023-10-01

Наша держава відзначає багато свят, у тому числі професійних. Але, є такі, що стосуються кожного українця.З 2015 року щорічно у жовтні 14 числа Україна відзначала одразу три головних свята для держави – це День Захисника України, Покрови Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.З 2023 року День захисників і захисниць України в Україні вперше відзначатиметься 1 жовтня, згідно Указу Президента України. Потреба перенести подію була пов’язана з переходом на новоюліанський календар ПЦУ з 1 вересня 2023 року. Відповідно до реформи церковного календаря відбулося перенесення свята Покрови, що й визначало дату Дня захисників. Свято відзначається, щоб вшанувати захисників нашої держави – наших сучасників, які боронять незалежність України під час російської агресії, та згадати про українців, які жертвували своїм життям заради Батьківщини від часів козаччини до років визвольного руху в двадцятому столітті. Триває війна. Відзначити цей день найкраще підтримкою Збройних Сил України.Зробіть щедрий донат, допоможіть ветерану війни, відвідайте та надайте підтримку пораненим захисникам, вшануйте сім’ї загиблих захисників.Віримо в наших ЗСУ!Наближаємо перемогу разом!Слава Україні! Героям Слава!

ВІДЕО


Благодійна акція до Дня Захисників України під назвою " З теплом у серці для ЗСУ"

2023-09-29

Сьогодні у нашому ліцеї відбулася благодійна акція присвячена Дню Захисників України під назвою "З теплом у серці для ЗСУ".Життя змінює нас і знімає маски, випробовує на міцність і не вибачає помилок. Ми вчимо уроки історії в реальному часі, ми розплачуємося за помилки минулих поколінь і змиваємо гріхи кров'ю найкращих... Ми живемо в час великих змін, ми самі змінюємо цей час... Час великих справ і маленьких подвигів.Сьогодні ліцеїсти долучилися до такої, на перший погляд, незначної, але великої справи. Учні та батьківська спільнота спільними зусиллями зібрали пакунки із приємними дарунками для наших захисників. Це не лише смаколики, щирі дитячі листівки, сувеніри, а й предмети гігієни. Всі смаколики були передані у громадське об'єднання "Добра справа+".Дякуємо батьківській і учнівській спільноті за ваш вагомий внесок у велику справу.Віримо, працюємо, допомагаємо!Дякуємо всім за участь!Дякуємо ЗСУ за можливість організувати такий захід!Разом до ПЕРЕМОГИ!Слава Україні! Героям Слава!

ВІДЕО


Тиждень протидії булінгу

2023-09-25

У нашому ліцеї з 25 вересня розпочався тиждень протидії булінгу. Психологічною службою було проінформовано учнів про цькування за допомогою буклетів "Зупинимо булінг разом". НОВИНИ


21 вересня - Міжнародний день МИРу.

2023-09-21

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні. Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

ВІДЕООГЛЯД.


З ДНЕМ БАТЬКА!

2023-09-18

«Батько йде одразу після Бога» — з цим висловом композитора Моцарта важко не погодитися, адже для кожного малюка його тато є героєм, для якого немає нічого неможливого. Люблячий батько поєднує в собі доброту і чуйність з рішучістю та силою, створюючи для дитини цілий світ, цікавий і захоплюючий, але при цьому захищений та безпечний. Навіть коли ми дорослішаємо, батько залишається нашим незрадливим другом, захисником та наставником. Всім культурам світу властива повага до батька, тому для її вираження в кожній державі впроваджено національне свято. Не є виключенням і Україна — в третю неділю вересня ми щороку відзначаємо Всенародний день батька.Спасибі за те, що ви у нас є.Прийміть низький уклін від нас за те,Що втоми ви не знаєте,Що душу нам віддаєте,За руки ваші роботящі,За те, що ви для нас найкращі!


З днем рятівника!

2023-09-17

17 вересня країна відзначає професійне свято рятівників. Людей, які постійно кидають виклик стихії, аби врятувати життя. Їх не зупиняє ні літня спека, ні осінні зливи, ні зимня завірюха. Й усім рятівникам ДСНС України притаманна риса - завжди приходити на поміч тим, хто її потребує. Дорогі рятівники, щиро вітаємо вас з професійним святом, Днем Рятівника. Будьте завжди сильними та здоровими, наснаги в роботі. Нехай жага до порятунку інших не залишає вас.
Зі святом, миру нам всім!


З днем селища Сахновщина!

2023-09-17

КЗ "Сахновщинський ліцей №1" вітає всіх мешканців з Днем селища Сахновщина. Бажаємо, щоб з кожним роком наше містечко розквітало і ставало гарнішим, щоб краще жилося його мешканцям, щоб ми ставали толерантнішими, добрішими і милосерднішими один до одного. Нехай у селищі панує суспільна злагода, взаємна повага та довіра, а в кожному домі – родинний затишок, мир, любов та достаток.
ПЕРЕМОГИ нашій рідній Україні.

Відео-вернісаж квіткових композицій.

Святкування Дня Сахновщини.


Акція "1 вересня без квітів"

2023-09-01

Також у нашому Ліцей №1 проходила благодійна акція "#1_вересня_без_квітів", під час якої учні зібрали смаколики для наших захисників, які вже передали волонтерам.В благодійну скриню наша ліцейна родина зробила донат. Ці кошти передали нашим волонтерам. Дякуємо всім за участь та підтримку!
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!


ЗІ СВЯТОМ ПЕРШОГО ДЗВОНИКА! З ДНЕМ ЗНАНЬ!

2023-09-01

Дорогі вчителі, учні, батьки!
Швидко промайнуло літо і знову барвиста осінь зустрічає нас зі Святом знань. Перший шкільний день, перший урок, друзі, усмішки, приємні хвилювання… Розпочинається новий 2023/2024 навчальний рік – рік перспектив, нових можливостей та звершень.Щиро вітаємо Вас з першим днем осені, шкільним першовереснем, з Днем знань!Бажаємо великій освітянській родині міцного здоров’я, оптимізму, невичерпної енергії, вдячних учнів, успіхів і здобутків, підкорення освітніх і професійних вершин!Хай кожен день для учнів буде наповнений цікавими, захоплюючими уроками, дивовижними відкриттями! Нехай у батьків наших школярів завжди вистачає терпіння, тепла, любові та енергії!Хай новий навчальний рік відкриє перед учнями нові горизонти пізнання себе і світу, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей! Легкого та безпечного навчального року, дружної атмосфери та цікавих подій, мирного неба, віри в перемогу, нашої України!
З новим 2023/2024 навчальним роком Вас!
З Днем знань!
Зі святом першого дзвоника!

ВІДЕО ПРИВІТАННЯ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИТУТ.


ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

2023-08-29

29 серпня - День пам'яті захисників України. Символ цього Дня - сонях. Він нагадує про 29 серпня 2014 року, коли українські війська виходили "зеленим коридором" із Іловайського котла. Шлях українських воїнів пролягав крізь соняшникові поля. Російські військові злочинці порушили угоду про "зелений коридор" і розстріляли українські колони. За даними Книги пам’яті полеглих за Україну, з 2014-го, станом на 1 грудня 2021 року загинули 4490 українських воїнів. Повномасштабне вторгнення Росії 24 лютого 2022-го відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат. Поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українське суспільство докладе всіх зусиль, щоб наші загиблі герої були в нашій пам’яті не абстрактною цифрою. Щоб вони отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну. Щоб наша пам’ять про них була живою.Сонях став символом Тризни за українцями та українками, які віддали свої життя у війні з Росією за наше право бути собою, право бути. Кожен загиблий воїн - окремий, неповторний Всесвіт.
Кожне життя має значення.
Пам'ять про кожного важлива.
Кожна втрата болить.
Слава_Україні!
Героям_слава!
Герої_не_вмирають!
День_пам'яті_захисників_України.
Слава_ЗСУ!


З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

2023-08-24

24 серпня в Україні святкують важливе державне свято – День Незалежності. 2023 року українці святкують 32-у річницю становлення нашої держави.Цього року ми відзначаємо державне свято під звуки сирен та вибухи снарядів. 32 річниця незалежності України є нагадуванням усьому світу, як дорого коштує людська свобода.Людська природа створена так, що ми завжди прагнемо до особистої свободи й можливості самостійно визначати свою долю. Втім, це прагнення властиве не тільки окремим людям, а й цілим народам, які з різних причин бувають позбавлені власної державності.Незалежне життя України налічує 32 роки — незначний в історичному вимірі час. Але для наших співгромадян це ціла епоха, яку розпочав день 24 серпня 1991 року — тоді в залі українського парламенту було ухвалено Акт проголошення незалежності України. З того часу 24 серпня ми кожен рік святкуємо День Незалежності України як визначну подію, що змінила нашу національну свідомість та реалії життя.Для більшості людей слово «незалежність» асоціюється з поняттями свободи, розвитку та справедливості. А для держави незалежність — це можливість самостійно визначати, якою має бути її внутрішня та зовнішня політика.Звісно, незалежність не захищає країну від втрат і помилок, але це наша власна відповідальність і неоціненний досвід, без якого неможливий рух уперед. Крім того, саме після проголошення незалежності відбулися ті зміни, які дозволяють Україні входити до числа демократичних держав.Звісно, День Незалежності є святом гордості за свою країну. Попри всі труднощі, нам є чим пишатися — українськими воїнами, які захищають нашу Батьківщину, вільними виборами, свободою у вираженні своїх політичних переконань.Головне — пам’ятати, що суверенітет України тримається на її громадянах, яким не все одно, якою буде доля наступних поколінь, адже тільки небайдужі й вільні люди можуть змінювати на краще свою країну. Для цього - пам'ятаємо про минуле, діємо сьогодні, думаємо про майбутнє!І все буде Україна!


З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА!

2023-08-23

Сьогодні важлива та знакова подія для кожного з нас – ми відзначаємо День Державного Прапора України!Наш синьо-жовтий стяг є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Сьогодні із Державним Прапором в руках та з Україною в серці наші воїни б’ються за незалежність та життя, наш стяг гордо майорить на усіх міжнародних форумах, з ним діти ідуть у садочок та випускаються з вишів, він є уособленням сильного духом українського народу. Хай розум, воля і любов до рідної землі згуртовують нас задля досягнення високої мети – Перемоги та подальшого процвітання Соборної, Вільної, Могутньої України.З Днем Державного Прапора України!

Кiлькiсть переглядiв: 174