Відбувся виховний захід для старшокласників під гаслом «Біль Чорнобиля - мій біль»

Минуло уже 30 років, а чорний день в історії нашої Батьківщини, день Чорнобильської трагедiї, продовжує хвилювати людей. Цей день ні для кого не минув безслiдно.

Нині, на рубежі тисячоліть, загроза смерті планети Земля від екологічної катастрофи більш реальна, ніж загибель від ядерної війни.Чорнобильська трагедія - це жорстоке і, мабуть, останнє попередження людству.

Чорнобильська катастрофа фактично нездоланна, оскільки головним її наслідком є радіація, незрима й невідчутна, здатна діяти протягом багатьох тисяч років і на величезних територіях.

Тема Чорнобильської трагедії близька не лише українцям, а й людям усього світу. Цей день буде завжди об'єднувати покоління і народи одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю.

21 квітня у стінах Сахновщинської гімназії відбувся виховний захід для старшокласників під гаслом «Біль Чорнобиля - мій біль» в якому були задіяні учні 4-9 класів. Серед запрошених гостей – ліквідатори аварії на ЧАЄС Мокляк Микола Олексійович, Прядко Володимир Іванович, Коба Юрій Михайлович.

Метою цього заходу було познайомити учнів з однією із трагічних сторінок України; вшанувати пам'ять трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії а також випадкових жертв; розкрити наслідки трагедії, щоб запобігти подібному лиху; допомогти учням визначити для себе моральні і ціннісні пріорітети.

Герої Чорнобиля поділилися з дітьми своїми спогадами про перебування в зоні відчуження, подарували книгу «Нас об’єднала всіх Полин - зоря» про внесок сахновщан у порятунок світу від смертельної радіації, подякували учням та вчителям за розпочате дослідження даної теми у рамках обласної історико-країзнавчої пошукової експедиції учнівської та студентської молоді «Чорнобиль: події, долі, пам'ять».

Відзначення річниці Чорнобильської трагедії – це не свято, 26 квітня це день, коли кожна людина повинна поставити перед собою питання : «Хто я? Для чого живу на цьму світі? Як живу? Чим можу допомогти іншим людям?»

/Files/images/nova1/_DSC6292.JPG

/Files/images/nova1/_DSC6295.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 142