Всесвітній день дитини.

Щорічно Всесвітній день дитини святкують 20 листопада.

20 листопада – важлива дата, оскільки в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини. Також 20 листопада в 1989 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про права дитини. Починаючи з 1990 року одночасно з Всесвітнім днем дітей також відзначають річницю дня прийняття Генеральною Асамблеєю ООН як Декларації, так і Конвенції про права дітей.

Як часто у світі народжуються діти?

Кожні три секунди у світі народжується дитина.

Яка етимологія слова «дитина»?

Слово діти походить від давнослов’янського слова dětь, що в свою чергу походить від ще давнішого слова, яке означало “той/та, якого годують груддю”. Порівняйте з латинським «infans», що означає «не в змозі говорити».

Хто має найбільше дітей у світі?

340 дочок і 548 синів мав султан Ісмаїл із Марокко, який правив в 17-18 ст.

Як виховати щасливу дитину?

Однозначної відповіді на це питання, звичайно, немає. Проте, психологи рекомендують дотримуватись деяких порад . Серед них виокремлюють так званий власний приклад, адже кожна дитина хоче бути схожою на своїх батьків. Також не варто забувати давати дитині право вибору. Важливо слідкувати за режимом дитини та пам’ятати про вчасну соціалізацію.

Як чудово бачити посмішки дітей та чути їхній сміх, адже саме в дитинстві все здається райдужним та позитивним. Кожен малюк має право бути щасливим. Здорові та радісні діти – запорука кращого майбутнього для кожної країни. Слід пам’ятати, що незважаючи на будь-який свій вік, дитина вже є особистістю. Всесвітній день дитини запровадила ООН. Його основною ціллю є повноцінний розвиток дитини, залучення до повноцінного суспільного життя. Вже не раз було доведено, що від якості дитячих років залежить усе подальше життя.

Нехай всі діти світу будуть щасливими.

Діти були і залишаються найдорожчим скарбом, гордістю і надією держави. Ми хочемо, щоб наші діти були здоровими, щасливими і розумними, жили в мирі, радості й були впевнені в завтрашньому дні. А ми, дорослі будемо підтримувати, вірити та молитися за вас.

Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

Нехай наших діток оточують доброта і розуміння, а їхні мрії завжди збувають.

Кiлькiсть переглядiв: 75