1 жовтня - День Захисника України, Покрови Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.

Наша держава відзначає багато свят, у тому числі професійних. Але, є такі, що стосуються кожного українця.
З 2015 року щорічно у жовтні 14 числа Україна відзначала одразу три головних свята для держави – це День Захисника України, Покрови Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.
З 2023 року День захисників і захисниць України в Україні вперше відзначатиметься 1 жовтня, згідно Указу Президента України. Потреба перенести подію була пов’язана з переходом на новоюліанський календар ПЦУ з 1 вересня 2023 року. Відповідно до реформи церковного календаря відбулося перенесення свята Покрови, що й визначало дату Дня захисників. Свято відзначається, щоб вшанувати захисників нашої держави – наших сучасників, які боронять незалежність України під час російської агресії, та згадати про українців, які жертвували своїм життям заради Батьківщини від часів козаччини до років визвольного руху в двадцятому столітті. Триває війна. Відзначити цей день найкраще підтримкою Збройних Сил України.
Зробіть щедрий донат, допоможіть ветерану війни, відвідайте та надайте підтримку пораненим захисникам, вшануйте сім’ї загиблих захисників.
Віримо в наших ЗСУ!
Наближаємо перемогу разом!
Слава Україні! Героям Слава!

ВІДЕО

Кiлькiсть переглядiв: 39