ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКАЇНИ

29 серпня - День пам'яті захисників України.
Символ цього Дня - сонях. Він нагадує про 29 серпня 2014 року, коли українські війська виходили "зеленим коридором" із Іловайського котла. Шлях українських воїнів пролягав крізь соняшникові поля. Російські військові злочинці порушили угоду про "зелений коридор" і розстріляли українські колони.
За даними Книги пам’яті полеглих за Україну, з 2014-го, станом на 1 грудня 2021 року загинули 4490 українських воїнів. Повномасштабне вторгнення Росії 24 лютого 2022-го відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат. Поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українське суспільство докладе всіх зусиль, щоб наші загиблі герої були в нашій пам’яті не абстрактною цифрою. Щоб вони отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну. Щоб наша пам’ять про них була живою.
Сонях став символом Тризни за українцями та українками, які віддали свої життя у війні з росією за наше право бути собою, право бути. Кожен загиблий воїн - окремий, неповторний Всесвіт.
Кожне життя має значення.
Пам'ять про кожного важлива.
Кожна втрата болить.
Слава_Україні!
Героям_слава!
Герої_не_вмирають!
День_памяті_захисників_України.
Слава_ЗСУ!

Кiлькiсть переглядiв: 83