З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

24 серпня в Україні святкують важливе державне свято – День Незалежності. 2023 року українці святкують 32-у річницю становлення нашої держави.
Цього року ми відзначаємо державне свято під звуки сирен та вибухи снарядів. 32 річниця незалежності України є нагадуванням усьому світу, як дорого коштує людська свобода.
Людська природа створена так, що ми завжди прагнемо до особистої свободи й можливості самостійно визначати свою долю. Втім, це прагнення властиве не тільки окремим людям, а й цілим народам, які з різних причин бувають позбавлені власної державності.
Незалежне життя України налічує 32 роки — незначний в історичному вимірі час. Але для наших співгромадян це ціла епоха, яку розпочав день 24 серпня 1991 року — тоді в залі українського парламенту було ухвалено Акт проголошення незалежності України. З того часу 24 серпня ми кожен рік святкуємо День Незалежності України як визначну подію, що змінила нашу національну свідомість та реалії життя.
Для більшості людей слово «незалежність» асоціюється з поняттями свободи, розвитку та справедливості. А для держави незалежність — це можливість самостійно визначати, якою має бути її внутрішня та зовнішня політика.
Звісно, незалежність не захищає країну від втрат і помилок, але це наша власна відповідальність і неоціненний досвід, без якого неможливий рух уперед. Крім того, саме після проголошення незалежності відбулися ті зміни, які дозволяють Україні входити до числа демократичних держав.
Звісно, День Незалежності є святом гордості за свою країну. Попри всі труднощі, нам є чим пишатися — українськими воїнами, які захищають нашу Батьківщину, вільними виборами, свободою у вираженні своїх політичних переконань.
Головне — пам’ятати, що суверенітет України тримається на її громадянах, яким не все одно, якою буде доля наступних поколінь, адже тільки небайдужі й вільні люди можуть змінювати на краще свою країну. Для цього - пам'ятаємо про минуле, діємо сьогодні, думаємо про майбутнє!
І все буде Україна

Кiлькiсть переглядiв: 56