22 квітня - Міжнародний День Землі

Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі, що знаменує початок сучасного екологічного руху.
Мета цього дня – звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. Глобальне потепління, забруднення та вирубка лісів – це далеко не всі проблем, які постійно обговорюються, адже вони несуть велику загрозу для природи на усій планеті.
Щорічно в заходах, присвячених Дню Землі, беруть участь понад 1 мільярд людей, які проживають у 192 країнах, що робить цей день найбільшим громадянським святом у світі.
У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси та багатства нашого спільного дому.
Цей Дзвін є символом спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів та заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людства та культури.
Перша екологічна акція відбулася в цей день в 1969 році. Сенатор США Гейлорд Нельсон закликав до створення дня, який приверне увагу суспільства до екологічних проблем. У минулому Нельсон був свідком великого розливу нафти у водоймі. Він зібрав групу з ініціативних студентів і організував першу екологічну демонстрацію.
Відтоді третій тиждень квітня щорічно відзначався як тиждень Землі. Земля! Маленька блакитна кулька у безодні Всесвіту! Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, приймає дощі, сніги й тумани.
Наша Земля! Наш спільний дім!
І нажаль не все прекрасно і щасливо в нім!

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ.

Кiлькiсть переглядiв: 23