Всесвітній день казки

20 березня відзначається Всесвітній день казки.

Ми хочемо нагадати, що казка – це народно-поетичний або писемно-літературний твір про вигадані події чи осіб, іноді за участю фантастичних сил, який має повчальну мету.
«Забута казка – це золоте намисто, яке впало на морське дно» - кажуть старі люди.
Чи задумувались ви над тим, чому живуть і не вмирають народні казки! А безсмертні вони тому, що в них живе і не вмирає сам народ, казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя.
Гортаючи сторінки улюблених казок, ви зрозумієте, що казки – то наші великі вчителі. Мистецтво казки полягає в тому, що вона гармонізує людину з навколишнім світом з одного боку, а з іншого - координує її в суспільстві, світі, вигаданому людьми.
Казки - один із головних елементів культури будь-якого народу. Такі народні твори переказувалися та переказуються з покоління в покоління. Є казки для дітей, є і для дорослих. «Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки.
Якщо ви хочете, щоб вони стали ще розумнішими, то читайте їм більше казок» Альберт Ейнштейн. Любі діти! Читайте казки та легенди, нехай вони живуть серед вас, сіють доброту і мудрість, навчають, як треба по правді жити.

відео-матеріал

Кiлькiсть переглядiв: 11