З Днем соборності України!

День Соборності України – офіційне національне свято, що відзначається на честь Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в 1919 році. Також роком раніше було проголошено незалежність УНР. Відзначається щороку 22 січня.

День Соборності має величезне історичне та політичне значення в розбудові нашої держави.

Акт злуки демонструє бажання українців до об’єднання з метою розбудови суверенної держави. Возз’єднання України підсилило мрії українського народу до створення незалежної України, хоча вони втілилися через десятиліття – в 1991 році.

Для українців цей день має особливе значення. Про це свідчать активні традиції, які були запровадженні для святкування Дня Соборності. В цей день активісти організовують живий ланцюг по всій країні.

Єдність народу – не тільки важлива національна цінність, вона допомагає протистояти агресії, що йде ззовні. Сам акт возз’єднання показував прагнення українців з різних куточків країни, яка на той час була на шматочки розірвана між сусідніми державами, об’єднатися у складі своєї рідної Батьківщини. На жаль Соборну Україну не вдалося втримати, більшовики окупували нашу державу та намагалися зламати прагнення нації до незалежності. За цей час народ зазнав три голодомори та репресій.

Свято має величезне значення у сучасних реаліях відсічі російській агресії. День Соборності ще раз нагадує нам, що Україна – велика та неподільна держава, а Крим, Донецьк та Луганськ є її невіддільними частинами.

Відео-привітання можна переглянути ТУТ.

Кiлькiсть переглядiв: 134