ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА ТА СЕКСУАЛЬНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ

У зв’язку з відзначенням Дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства в нашому закладі проведено виховні заходи, які дали відповіді на важливі запитання вихованців: «Як навчитися розпізнавати тривожні сигнали? Як розпізнати тривожні ознаки можливого насильства? Як навчитиcя відкритися, навіть за найсприятливіших обставин? Як уникнути сексуальної небезпеки, користуючись Інтернетом? Як не стати жертвами сексуального розбещення. З ким можна обговорити тривожні питання?» З цією метою учні 9-10 класів прослухали тематичну лекцію «Торгівля людьми та сексуальне рабство на Україні», переглянули соціальний ролик «Будь обережним!». Діти отримали інформацію про те, куди необхідно звертатися по допомогу у випадку проявів насильства.

18 листопада європейська спільнота відмічає Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації. Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні - 21%) страждає від різних форм сексуального насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною.Основними завданнями Європейського дня захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації є:

- підвищення рівня обізнаності суспільства про проблему сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей;
- сприяння відкритої дискусії щодо питань попередження сексуального насильства та захисту дітей;
- сприяння ратифікації та виконанню Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації.

Якщо тобі потрібна допомога, підтримка чи консультація - не зволікай, телефонуй на цілодобову безкоштовну Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства. Національна дитяча «гаряча» лінія(0 800 500 255або772з мобільного) працює щоденно, окрім неділі, з 10.00 до 20.00, а Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації(0 800 500 335або386з мобільного) щоденно з 10.00 до 18.00.

У разі необхідності захисту прав дитини, яка стала жертвою сексуальної експлуатації та сексуального насильства -- звертайтесь до служби у справи дітей.

Також з учнями 9-10 класів було проведено анкетування «Ставлення до насильства», спрямоване на виявлення поінформованості дітей з даної проблеми.

Кiлькiсть переглядiв: 215