У початкових класах проведено заходи до 30-річчя Чорнобильської трагедії.

Чорнобиль… Минуло 30 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

У Сахновщинській гімназії відбулися заходи. Метою заходів було осмислити та усвідомити реалії трагічних подій, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

Під час заходів учні 1-х та 2-х класів познайомилися з представленою їм літературою, гортали сторінки газет і журналів із спогадами про той жахливий день та дізнались, що 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа ХХ століття, про місцезнаходження АЕС, звідки походить її назва, про перших рятівників-пожежників та наслідки Чорнобильської трагедії. Також були зачитані вірші про той жахливий день, а потім діти випустили в небо паперових журавликів, що давно вже стали символами миру і надії.

Третьокласники гімназії провели усний журнал «І гіркота пече полинна», де учні читали вірші Н. Красоткіної «Дзвони Чорнобиля», слухали «Чорнобильську баладу» Л. Ошаніна. Школярі також підготували виставку малюнків, в яких відобразили як вони нині уявляють Чорнобиль.

Цікаво пройшла зустріч-бесіда учнів 4-х класів з учасником ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи «Дзвони Чорнобиля не змовкають». Ліквідатор аварії на ЧАЕС Калініченко Володимир Іванович розповів четвертокласникам як рятував людей від ядерної катастрофи. А презентація «Чорнобильська АЕС до і після аварії» ще раз нагадала учням, що Чорнобиль – незаживаюча рана на тілі нашої Землі.

Молодші школярі пройнялися великим болем до загиблих жертв, проаналізували уроки трагедії і запалили свічку пам’яті та скорботи.

/Files/images/nova1/SAM_1100.JPG

/Files/images/nova1/SAM_1102.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 137