Повернутися до звичайного режиму

З 7 по 12 грудня відбулася декада правових знань.

На виконання Указу Президента України від 08.12.2008 р. № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», та розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 871-р, з метою розвитку інтересу в учнів до правових знань та попередження правового нігілізму у гімназії з 07 по 12 грудня було проведено декаду правового виховання.

Протягом декади правового виховання було організовано і проведено наступні заходи:

· Сьомого грудня відбулося відкриття тижня правових, завданнями та планом проведення декади правових знань.

· В шкільній бібліотеці було організовано виставку літератури з правової тематики.

· Класоводи 1-4 класів провели години спілкування: «Всі діти мають право на любов і підтримку». Класні керівники провели години спілкування на тему «Права та обов’язки дітей».

· Серед учнів 9-10 класів проведено конкурс на кращу газету з правової тематики. Найкращу газету представили учні 11 класу.

· Серед учнів 5-8 класів проведено конкурс малюнків на тему «Права очима дітей», 1-4 класів конкурс малюнків на тему «Конвенція прав дитини очима дітей у малюнках».

· Педагогом-організатором було організовано і проведено круглий стіл парламенту школи з теми: «Відповідальність підлітка».

· Серед учнів 10 класу було проведено анкетування щодо обізнаності учнів з проблеми насильства у суспільстві.

· Серед учнів 9-10 класів було організовано конкурс рефератів на тему «Конвенція прав людини», «Я та мої права».

o Вчителем правознавства було оформлено правовий куточок «Юридична консультація».

· Згідно з планом тижня правових знань Психологічною службою гімназії було проведено заняття «Торгівля людьми - ганебне явище сучасності». Також було переглянуто фільм «Станція призначення – ЖИТТЯ!».

Під час проведення декади правового виховання учні гімназії показали активну позицію в навчанні, обговоренні нагальних проблем прав і свобод людини. Приймаючи активну участь у дискусіях із запропонованих питань, учні мали можливість сформувати своє ставлення до багатьох проблем, зокрема до держави як інституту захисту прав і свобод людини , до прав людини як її власних можливостей.

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.