Відбувся краєзнавчий захід "Гей, ви, внуки запорожців! Чи є у вас сили? Чи дідів козацьку силу ви не розгубили?", який провели учні шостого класу.

Любов до свого народу, до своєї землі починається із знання народних традицій, обрядів, звичаїв, зі знання багатющої історії українського народу. Оскільки в героїчному найбільше виявляється національний характер, його душевна краса, його талант, то такі сторінки історії особливо хвилюють і наповнюють нас гордістю. У минулому українського народу було таке неповторне й легендарне явище, як Запорізька Січ.Це про неї Гоголь писав: "Ось, вона Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають горді і дужі орли. Ось звідки розвивається воля й козацтво на всю Україну".

«Гей, ви, внуки запорожців! Чи є у вас сили? Чи дідів козацьку силу ви не розгубили? - таким був девіз проведення краєзнавчого заходу учнів 6 класу Сахновщинської гімназії. Змагалися два курені -- «Козацька шабля» та «Сивий коник» на швидкість, поїдання каші, вікторини, конкурси, змагання. Поки учні знайомилися з життям козацтва, наші вельмишановні судді-старшини теж працювали і визначали, хто сьогодні стане найкращим, найсильнішим, найспритнішим…

Ось подивіться — це наші славні козаки. Вони із честю витримали всі випробування.

А зараз довгожданий момент: козацька старшина виносить своє рішення - усім учасникам конкурсу присвоїти звання «козак» і відзначити почесними грамотами.

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.