27 листопада 2017 року у Сахновщинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля».

27 листопада 2017 року у Сахновщинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. Педагогічним колективом психологічною службою школи була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля. Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась з створення інформаційних стінівок «Захисти життя – зупини насильство!» До уваги читачів була представлена тематична книжкова виставка «Мої права». Також розміщена інформація «Права дитини», «Як захищені права дітей в Україні?». Проведено анкетування учнів, де головним питанням було: «Поширення та форми насильства». Учні нашої школи залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Було проведено низку тематичних виховних заходів, конкурсів малюнків, психологічних тренінгів. Відбулась зустріч із працівниками бюро первинної правової допомоги на якій провелась лекція з елементами бесіди «Ні насильству», «На захисті дитини від насильства стоїть закон». У рамках акції відбулися такі заходи: 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, були проведені різноманітні тематичні виховні години з питання попередження розповсюдження СНІДу та ВІЛ: «міфи і факти»; урок здоров’я «Захисти себе від СНІД/ВІЛ» та Акція «Червона стрічка». Відбувся тренінг з учнями 10-11 класу « Шляхи протидії торгівлі людьми», присвячений торгівлі людьми, а також в учнів була можливість переглянути фільм «Станція призначення життя». Для учнів 10-А та 10-Б класів організовано екскурсію до Сахновщинського районного суду. Учні школи мали можливість познайомитися з роботою апарату суду та були також присутні на слуханні кримінальної справи.

Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, яке стоїть перед педагогами та психологічною службою школи . Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Всеукраїнський акція «16 днів проти насильства» сприяла усвідомленню учнями того, що важливими умовами існування демократичного суспільства є правова освіченість громадян, повага до прав людини, толерантність, вміння знаходити компроміси та відстоювати свої права .

Кiлькiсть переглядiв: 269