З 04 по 10 грудня у школі проведено тиждень права.

Головна мета проведення тижня права полягала у сприянні виховання учнів у дусі рівноправності, поваги до людської гідності та Батьківщини, зв’язку між правами та обов’язками шляхом формування знань, розвитку в учнів правової і громадянської компетентності, цінностей, умінь та навичок, досвіду захисту власної позиції.

З нагоди проголошення Загальної декларації прав людини 8 грудня в навчальному закладі було проведено Всеукраїнський урок «Права людини».

Під час проведення уроку використовувалися різні форми уроку:

- у 1-4 класах урок було проведено у формі уроку-подорожі;

- у 5-8 класах – уроку-екскурсії;

- у 9-11класах – уроку-диспуту, уроку-конференції (семінару).

Організовано та проведено в навчальному закладі, для дітей, батьків тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Протягом Всеукраїнського тижня права учні були залучені до різноманітних форм виховної діяльності.

У початковій школі:

- бесіди: «Ми – українці»;

- виставка малюнків «Право очима дітей»;

- уявна подорож «У країну прав» (учні з класоводом згадали основні правила поведінки в навчальному закладі та під час шляху до школи);

- уявна подорож «Україна – єдина країна».

В основній школі:

- бесіди: «Мої права»;

- уявна подорож «Я знаю правила дорожнього руху» (учні з класним керівником згадали основні правила поведінки під час шляху до школи та додому).

У старшій школі:

- бесіди: «Захист Вітчизни – обов’язок громадянина»;

- диспут «Чи обмежують мої права мої обов’язки»;

- диспут «Трудове законодавство та неповнолітні»;

- брейн - ринг «Зміни у законодавстві України».

Під час даних заходів діти демонстрували свої знання з нормативно-правової бази України та вміння використовувати ці знання в житті. Учитель правознавства ознайомив учнів старших класів зі внесеними змінами до цивільного, кримінального, сімейного, господарського кодексів України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім даних документів, учнів було ознайомлено з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Загальної Декларації прав людини, Конституції України.

Для більш якісного висвітлення даних питань було запрошено представників бюро первинної правової допомоги .

Керівником навчального закладу були створені відповідні умови для проведення виставок у бібліотеці навчального закладу. Бібліотекар створив стенд з нормативно-правовою базою, що регулює права людини в нашій державі.

Проведено зустрічі, присвячені проблематиці прав дитини, за участю представників бюро первинної правової допомоги .

Для учнів 10-А та 10-Б класів організовано екскурсію до Сахновщинського районного суду. Учні школи мали можливість ознайомитися з роботою суду та бути присутніми при слуханні кримінальної справи.

Всеукраїнський тиждень права сприяв усвідомленню учнями того, що важливими умовами існування демократичного суспільства є правова освіченість громадян, повага до прав людини, толерантність, вміння знаходити компроміси.

Кiлькiсть переглядiв: 264